Ontspullen

Ontspullen

Samen met mijn vriend en onze 2 kinderen (5 en 9 jaar) woon ik in een klein huisje in het centrum van Utrecht. Tot vorig jaar fantaseerden wij over een verdieping op ons huis. Nou waren onze plannen groter dan het budget. Dus om toch iets te veranderen las ik tijdens de zomervakantie het boek ‘Ontspullen’ van James Wallman. Ik was meteen om! Dit gingen we doen! En zo deden we.

Tijdens de vakantie maakten we al plannen, want waar beginnen we? Ook Sophie (onze oudste) was gemotiveerd om, eenmaal thuis, speelgoed en knutselspullen grondig te gaan uitzoeken. We kwamen er nog net niet eerder voor terug van vakantie, zo groot was mijn behoefte flink de bezem door het hele huis te halen. Het was een proces van een paar weken, tussen school en werken door, waarin we tig keer naar de kringloop en de stort zijn gereden en vrienden blij hebben gemaakt met van alles.

Meer rust
Maar het was wel een succes! Het huis werd steeds rustiger. En nu weten we wat we in huis hebben en waar alles ligt. Ook voor de kinderen werkt dat zo. We hoeven minder op te ruimen. We zijn minder vaak iets kwijt en worden ook niet meer overladen door de inhoud van een te volle kast. En… we hebben meer tijd gekregen voor wat we heel belangrijk vinden: met elkaar avonturen beleven en samen herinneringen maken.

Het moet vooral simpel blijven
Ons huis is nu heel overzichtelijk geworden. Als ik nu thuis ben heb ik minder het gevoel dat ik nog van alles moet doen. Zo kan ik ook echt meer zien van de kinderen en op een relaxte manier gekke en leuke dingen met hun maken. Dus met minder middelen en veel fantasie maken we de beste avonturen!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*