Over Jessicaas

Wie is Jessica

 

Mijn naam is Jessica van der Werff (1980). Samen met mijn lieve vriend Geert en onze twee ontdekkingsreizigers, Sophie van tien en Guido van zeven, woon ik in het centrum van Utrecht. Sophie en Guido openen vaak mijn ogen, laten mij de wereld van een andere kant zien en nemen mij mee in hun verhalen. Die zijn altijd verrassend en wonderlijk.

Sinds 2010 maak ik met veel plezier met mijn bedrijf Jessicaas Ontwerp in opdracht ontwerpen waarin altijd iets te beleven is en waar ruimte is voor eigen ideeën (zie hieronder een greep uit mijn werk). Bijvoorbeeld een doeboek, knutselplaat of route door een museum. Voor veel van mijn opdrachtgevers is de uitdaging: ‘Hoe betrek ik ouders bij hun kind?’ Iets van deze tijd, deze drukke maatschappij, onze generatie, waar ik me zorgen over maak.

Ik geloof dat het echt anders kan. Maar het vraagt creativiteit om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te maken. Hier ligt voor mij een mooie opdracht om andere ouders te helpen tijd vrij te maken voor zichzelf en hun kind. Zodat ze de rust vinden om écht te kijken, te luisteren. Om te zien hoe hun kind de wereld beleefd en wat ze op dit moment bezighoudt. Om zich meer te verbinden met hun kind.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit is voor een kind, als ouders er gewoon zijn, zonder verwachtingen. Zodat een kind zich gesteund voelt in het ontdekken van wie zij zijn en wat zij nodig hebben.

 

Wil je mijn volgende blog niet missen?Schrijf je dan hier in voor mijn updates