Privacyverklaring Jessicaas Ontwerp
Laatste update 28 mei 2020
Jessicaas Ontwerp is een grafisch ontwerpbureau dat doormiddel van online programma’s en (digitale) producten, op een creatieve en speelse manier handvatten biedt aan ouders. Daarnaast ontwerpt Jessicaas Ontwerp in opdracht voor zakelijke klanten. De diensten en producten worden aangeboden via onze website www.jessicaas.nl en onze social media kanalen: Instagram en Facebook.

Als je een (digitaal)product bij ons koopt, je inschrijft voor een online programma, een opdracht verstrekt voor grafisch ontwerp werkzaamheden, onze website bezoekt, het online contactformulier invult of contact met ons opneemt via telefoon, e-mail of social media, worden je persoonsgegevens verwerkt. In deze privacyverklaring kun je lezen welke persoonsgegevens wij verwerken, hoe wij dit doen en met welk doel.

Verantwoordelijke voor de verwerking
Jessicaas Ontwerp 
Zacharias Jansenstraat 16 
3514 XB UTRECHT 
KvK-nummer: 30287611
Voor vragen kun je contact met ons opnemen via info@jessicaas.nl

Persoonsgegevens
Wij verwerken de volgende gegevens: 
1. Voor- en achternaam 
2. Adresgegevens en woonplaats 
3. Emailadres 
4. Telefoonnummer 
5. Handelsnaam van eenmanszaak en VOF 
6. Vestigingsadres en postadres van eenmanszaak en VOF 
7. KvK-nummer van eenmanszaak en VOF 
8. Social media accountnamen 
9. Klantnummer en factuurnummer 
10.Bankgegevens 
11.IP-adres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Wij verwerken geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens.

Hoe komen wij aan je gegevens? 
De persoonsgegevens worden door jou aan ons verstrekt via e-mail, via een bericht op social media, via telefoon of via het online contactformulier op onze website.

Waarom verwerken wij je persoonsgegevens? Persoonsgegevens worden alleen door ons verwerkt als wij dit volgens de wet mogen en alleen voor de volgende doeleinden:

1. Uitvoering van de overeenkomst 
- Voor het communiceren met jou via telefoon, e-mail of social media 
- Voor het aanmaken van een account 
- Voor het versturen van (digitale) producten die je gekocht hebt via onze website 
- Voor het houden van een 
- vraag en antwoord sessie
- als onderdeel van een online programma 
- Voor het toevoegen van je Facebookaccount aan de Facebook community als onderdeel van een online programma 
- Voor het maken en versturen van een offerte of opdrachtbevestiging 
- Voor het maken en versturen van de factuur 
- Voor het toesturen van een download die je op onze website hebt aangevraagd 
- Voor het afhandelen van betalingen

2. Reageren op je vraag of verzoek 
Als je contact met ons opneemt via telefoon, e-mail of social media.

3. Versturen van kaartje of presentje 
Wij vinden het leuk om onze klanten af en toe een kaartje of presentje te kunnen sturen. Hiervoor gebruiken wij je persoonsgegevens.

4. Bezoek website 
Om onze website beter te laten werken, het zoeken op de website eenvoudiger te maken, onze service te verbeteren en aan te passen op jouw wensen.

5. Nieuwsbrief 
Om je onze nieuwsbrief te kunnen sturen als je klant bij ons bent en/of jezelf hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Onder elke nieuwsbrief wordt de mogelijkheid geboden om je uit te schrijven. 

6. Reviews 
Om reviews te delen op onze social media kanalen en onze website. Dit doen wij alleen als je hier toestemming voor hebt gegeven.

Wij hebben ons belang om je gegevens te verwerken, afgewogen tegen je privacybelang en zullen in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan nodig is om bovenstaande doelen te bereiken.

Bewaartermijn 
Wij zullen je gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk om bovengenoemde doelen te realiseren. - Klantgegevens op offertes, facturen en betaalgegevens worden 7 jaar bewaard ten behoeve van onze wettelijke administratieplicht. 
- E-mailberichten en privé berichten via social media worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn voor vorderingen tot schade-vergoedingen is en deze gegevens als bewijs kunnen dienen. 
- De gegevens voor het personaliseren van onze website (Google Analytics) worden 50 maanden bewaard. 
- Reviews op onze website en social media kanalen worden pas verwijderd nadat je een verzoek tot verwijdering bij ons hebt ingediend. 
- Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor onze nieuwsbrief. Onder elke nieuwsbrief vind je een mogelijkheid om dat te doen. 
- Je kunt op ieder moment de Facebook community verlaten, je gegevens worden dan verwijderd. 
- De accountgegevens voor de besloten ledenomgeving worden één jaar na afloop van het online programma verwijderd.

Delen met derden 
Jessicaas Ontwerp verkoopt of verhuurt je gegevens niet aan derden. Je gegevens worden alleen met derden gedeeld als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst die je met ons hebt gesloten. Met de bedrijven die je gegevens voor ons verwerken, hebben wij afspraken gemaakt om te zorgen dat zij vertrouwelijk met de gegevens omgaan en dat zij deze goed beveiligen.
Je gegevens worden gedeeld met de volgende partijen:
- Hostingprovider
- E-mailprovider
- Telefoonprovider
- Leverancier van website software
- Boekhouder
- Betaaldiensten
- Virtueel Assistent
- Partij voor het versturen van de nieuwsbrief
- Vervoersbedrijf voor het versturen van producten
- Leverancier van software voor videobellen

Je gegevens worden niet gedeeld met derden gevestigd in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER). Uitzondering hierop is dat Google Analytics gebruik maakt van een server in de Verenigde Staten.

Je rechten 
Je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van je verwerken, in te zien, te wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast kun je ons verzoeken de verwerking van je persoonsgegevens te beperken in het geval de gegevens niet juist zijn, de verwerking onnodig is of de verwerking onrechtmatig is. Ook kun je een bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Tot slot kun je de toestemming die je hebt gegeven aan ons om je persoonsgegevens te verwerken, intrekken. Wil je gebruik maken van bovengenoemde rechten, stuur dan je verzoek per e-mail naar info@jessicaas.nl.

Jessicaas Ontwerp vraagt bij alle verzoeken om een identificatie, zodat we zeker weten dat het verzoek door jou is gedaan. Wanneer je een kopie van je identiteitsbewijs meestuurt, verzoeken we je de pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort, het paspoortnummer en het Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van je privacy.

Tot slot heb je de mogelijkheid een klacht over onze gegevensverwerking in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Dataportabiliteit 
Wanneer je dit wenst, zullen je persoonsgegevens naar je toesturen, zodat je deze kunt overdragen aan een andere partij. De gegevens zullen in een Excel bestand worden aangeleverd.

Beveiliging 
Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Het versleutelt verzenden van persoonsgegevens via onze website (SSL), het maskeren van delen van IP-adressen, het gebruik van sterke wachtwoorden en het regelmatig maken van een back-up zijn voorbeelden van deze maatregelen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@jessicaas.nl.

Cookies 
Voor een zo goed mogelijke werking van onze website maken wij gebruik van een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, smartphone of tablet, genaamd cookie. Wanneer je onze website opnieuw bezoekt, kan de informatie die in de cookie is opgeslagen, teruggestuurd worden naar onze website.
Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een pop-up getoond met een cookiemelding. Zodra je op 'Akkoord' klikt, geef je toestemming aan ons om alle cookies en vergelijkbare technieken te gebruiken.

Functionele cookies 
Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze website eenvoudiger kunt bezoeken. Je hoeft niet steeds dezelfde informatie in te voeren want je gebruikersvoorkeuren blijven bewaard. Voor het plaatsen van functionele cookies, is geen toestemming nodig omdat deze weinig tot geen inbreuk maken op je privacy.

Google Analytics 
Om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe bezoekers onze website gebruiken, maken wij gebruik van Google Analytics. Via onze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. Deze analytische cookies maken weinig inbreuk op je privacy omdat je IP-adres voor een deel zal worden gemaskeerd. De gegevens die Google verzameld, zullen zij niet voor zichzelf gebruiken, dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kun je Google's Privacy Policy bekijken.

Social media 
Om het voor jou makkelijk te maken om via social media in contact te komen met Jessicaas Ontwerp, zijn er op onze website buttons opgenomen van Instagram, LinkedIn en Facebook. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van de social media zelf afkomstig zijn. Door middel van deze codes worden cookies geplaatst. Jessicaas Ontwerp heeft daar geen invloed op. Je wordt aangeraden de privacyverklaringen van de social media kanalen te lezen, om te weten hoe zij met privacy omgaan. 

Personaliseren van reclame 
Om onze websitebezoekers online nog beter van dienst te kunnen zijn en je relevante advertenties van onze diensten te kunnen tonen, maken wij gebruik van tracking cookies. Zo kunnen we via een Facebook Pixel zien welke diensten/producten je op onze website bekijkt en kunnen we voor jou interessante advertenties tonen via de mogelijkheden van het Facebook advertentie platform.

Links website 
Op onze website vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken word je naar een website buiten www.jessicaas.nl geleid. Het kan zijn dat externe websites gebruik maken van cookies. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen, om te weten hoe zij met je privacy omgaan.

Uitschakelen en verwijderen van cookies 
Wil je niet dat wij cookies gebruiken? Via de browserinstellingen van je computer kun je cookies uitschakelen en verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Door het uitschakelen en/of verwijderen van cookies, kan het zijn dat onze website niet meer optimaal werkt.

Wijzigingen privacyverklaring 
Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 28 mei 2020. In het geval onze werkwijze verandert, zijn wij genoodzaakt ook deze privacyverklaring te wijzigen. De nieuwe privacyverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.

Copyright Jessicaas Ontwerp - Alle rechten voorbehouden