Samen knutselen is onbetaalbaar

Er is niet veel nodig om te knutselen, maar toch doen wij ouders dat haast het niet meer. We zijn blij als onze kinderen even lekker bezig zijn. Het lukt vaak wel om naar ze te kijken en hen een handje te helpen als het even niet lukt. Als ouder is dat fijn. Je kunt daarvan genieten en je verwonderen over hun vondsten.

Maar écht samen knutselen, dat je samen helemaal op gaat in jullie fantasiewerelden… er zijn maar weinig ouders die dat tussen dagelijkse dingen door voor elkaar krijgen. Want het is ook lastig om helemaal vrij te zijn en op te gaan in de fantasie van je kind en die van jezelf. Maar hoe gaaf is het als jij jouw kind kunt laten verwonderen? Hoe gaaf is het om samen plannen te smeden en uit te voeren… hoe gek ze ook zijn!? Daar hou je toch geweldige herinneringen aan over?

Zelfvertrouwen en trots
Door dingen te verbeelden, kan je anders gaan kijken. Je fantasie leert je spelen met verschillende mogelijkheden. Problemen worden dan uitdagingen, je lost ze op en bedenkt nieuwe dingen.

Voor mij is dat vanzelfsprekend. Maar ik weet dat dat niet voor iedereen zo is. En ik gun iedereen die ruimte voor fantasie. Want het geeft je naast een leuke tijd ook een enorme dosis aan zelfvertrouwen en trots. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen. En hoe mooi is het als je dat samen doet!?

Maak tijd en ruimte voor fantasie!
Wil jij samen met je kind fantaseren? Wil je samen iets beleven, herinneringen maken. Niets is waardevoller dan dat én… het is een unieke ervaring! Die ervaring wordt gevormd door hoe én met wie je iets hebt beleefd! Dat wil jij toch ook met je kind?

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*