De super-relaxte-oh-zo-creatieve-moeder

De super-relaxte-oh-zo-creatieve-moeder

Ik dacht eerder altijd dat ik een super-relaxte-creatieve-te-gekke-met-altijd-tijd-voor-de-coolste-knutsels-en-met-de-beste-materialen-moeder zou worden. Want ik verdiende immers mijn geld met het maken van leuke creatieve grafisch ontwerpen.

In 2008 werd ik voor het eerst moeder, van Sophie. Het maken van haar geboortekaartje voelde als een afstudeerproject. Het maken van een traktatie op de babygroep voelde als een toelatingsexamen. En het maken van attributen voor het eerste schoolreisje werd nachtwerk. Ik schoot mijn doel totaal voorbij en de lol was ver te zoeken. Dus ik was niet de super-relaxte-oh-zo-creatieve-moeder die ik me zo had voorgesteld. Waar ging het mis? Voor wie deed ik dit?

Als beginnende moeder was ik nogal onder de indruk van andere ouders, die leken het allemaal zo soepel te doen. Ik nam het veel te serieus. Het gevoel dat alles op de meest geweldige creatiefste manier opgelost moest worden was dan ook killing.

Inmiddels ben ik 9 jaar verder en voel ik mij als moeder heel zelfverzekerd. Ik doe minder mijn best te zijn wie ik niet ben. En (dat helpt ook echt:) we leven met een stuk minder spullen. Daardoor zijn dingen rustiger geworden (in mijn hoofd en in huis). Ik hoef niet zo nodig meer op alle vlakken het creatiefst te zijn. Hierdoor zie ik nu meer van de kinderen (daar ging het tenslotte om) en op een relaxte manier gekke en leuke dingen met hun maken. En wat voor mijn werk geldt, geldt ook voor thuis: het moet vooral simpel blijven. Dus met weinig middelen en veel fantasie maken we de beste avonturen.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wil je mijn volgende blog niet missen?Schrijf je dan hier in voor mijn updates