Voor ouders

Voor ouders

Als ouder verlangen we allemaal naar momenten waarin je zonder spanning of zorgen met je koter iets kunt doen. Maar er is altijd wat, een volle agenda, andere kinderen in het gezin, grote mensen problemen, allemaal dingen waardoor dit vaak een onvervuld verlangen blijft.

Je hebt het gevoel dat je de deur uit moet om de ruimte op te zoeken, om zo los te kunnen komen van alles wat er altijd is. Je merkt dat jij en je kind niet echt samen thuis zijn, in verbinding met elkaar. Dat je met je hoofd ergens anders bent en moeilijk 100% aandacht kan hebben voor je kleine grote man of meisie. Je vraagt je af wat er allemaal in dat koppie van je kind afspeelt. Want waarom werkt het soms niet? Of is iets heel stom of juist heel leuk?

Vaak zit het antwoord in iets kleins. Maar daarvoor zul je bewust tijd en ruimte moeten maken mét je kind om dit samen uit te vogelen. Maar dat is het waard! Want kinderen hebben écht een goede kijk op wat er zich afspeelt in huis. Het is vaak een eye-opener voor ons volwassenen.

Nieuwsgierig? download gratis het mini-experiment ‘thuis’


Wil je meer?
We willen allemaal een thuis waarin zowel jijzelf als je kind zich veilig en prettig voelt. Een thuis waar ieder zichzelf kan zijn, openlijk kan dromen en zich veilig voelt om ook boos en verdrietig te mogen zijn. Met het vertrouwen dat het oké is, dat je gehoord en gezien wordt zoals je bent. Want thuis is de basis voor je koter om vanuit daar zelf de wereld te ontdekken, te groeien en écht kind te zijn. Zorgeloos en nieuwsgierig.

Wat voor ons volwassenen iets kleins is kan voor een kind grote impact hebben op zijn of haar gevoel van een fijn ‘thuis’. Daarnaast zijn zeker een scheiding, verhuizing, verbouwing of ziek familielid van grote invloed die maken dat ‘thuis’ aan het wankelen wordt gebracht. Het is dan zo belangrijk om met elkaar te blijven delen, hoe je de wereld beleefd, wat je voelt en denkt. Maar dat is nou juist zo lastig!

‘Samen Thuis’ is een avontuur voor jou en je koter (6-10 jaar) waarin jullie samen thuis met leuke prikkelende vragen en experimenten aan de slag gaan om met meer plezier en verbinding samen thuis te zijn. Tijdens deze experimenten kijk ik met jullie mee. Ik ben er om mee te denken (ook over praktische dingen), tips te geven en ervoor te zorgen dat jullie ontdekkingen een plek in jullie leven krijgt. Ben jij nu al benieuwd of dit iets voor jou en je kind is? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking!


Extra tip:
Lees mijn blog over de kleine en grote dingen die mij bezig houden als moeder en als ontwerper. Ik laat zien hoe ik binnen mijn gezin genoeg tijd en ruimte probeer te maken voor wat ik belangrijk vind.

Volg mijn Instagram en laat je inspireren om letterlijk en figuurlijk ruimte te maken en samen met je moppie avontuur te delen en meer plezier in huis te vinden met elkaar.

Van nature zijn kinderen zorgeloos en nieuwsgierig. Aan ons als ouders de taak om ze ruimte te blijven geven waarin ze zelf de wereld ontdekken en een eigen mening vormen, zodat ze kunnen groeien en écht kind kunnen zijn.

– Jessica –