Special voor ouders

Special voor ouders

We hebben allemaal de momenten dat je thuis bent, maar met je hoofd ergens anders. Je werk, de boodschappen, het eten, klusjes of een verbouwing, zorgen om je toekomst, een familielid of wat dan ook. Er is altijd wel iets toch? Als jouw kind op zo’n moment je aandacht wilt komt dat eigenlijk niet uit. Je bent bezig. Nu even niet, straks, morgen, later… zeg je en je voelt je schuldig.

Draai de situatie eens om. Jij voelt je verdrietig of wilt iets heel gaafs vertellen, maar de ander waar je het zo graag mee wilt delen heeft steeds geen tijd. Hoe lang hou je vol? Wat doe jij uiteindelijk uit pure frustratie?

Een kind zal uit contact gaan of op een negatieve manier onze aandacht vragen omdat je niet bereikbaar bent. Een schreeuw om aandacht. Maar ze houden ons ook een spiegel voor. Terecht dus dat wij ons schuldig voelen.

Maar hallo! Het is soms echt onmogelijk met onze drukke agenda’s om tijd vrij te maken en echte aandacht te hebben voor je kind. Om je los te maken van alles wat er is. Zonder verwachtingen (dus ook zonder een krant, tel of wat dan ook) helemaal ‘zen’ op de bank te gaan zitten.

Maar zodra je daar niks zit te doen en aanwezig bent zal je kind na een tijdje naar je toe komen of vragen of je naar hen komt. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag hun verhalen delen.

Dit is zo waardevol! Het geeft mij op zo’n moment informatie over hoe mijn kinderen de wereld beleven, wat hen op dit moment bezig houdt, leuke maar ook minder leuke dingen. Ik leer hen beter kennen. Zodat ik ook in drukke tijden beter begrijp waarom sommige dingen juist wel of juist niet werken.


Schrijf je hier in op mijn lijst en ontvang op 1 september gratis download
Special voor ouders – échte aandacht in 5 stappen.


Echte aandacht.
Tijd samen zonder verwachtingen.
Dit soort tijd is goud.
Voor je kind om zich gezien,
gehoord en gesteund te kunnen voelen
.


Als kind heb ik ervaren hoe het is als je ouders niet aanwezig zijn. Hoe groot het verlangen naar echte aandacht is en wat het met je doet als je later volwassen bent. En nu als moeder ervaar ik hoe essentieel het is om er als ouder gewoon te zijn zonder verwachtingen. Zodat we Sophie en Guido kunnen steunen in het ontdekken van wie zij zijn en wat zij nodig hebben.

Ik geloof daarom echt dat je je als ouder nog bewuster moeten zijn van wat je doet. Het is niet alleen jouw eigen tijd, maar ook die van je kind! Jouw kind verlang net zoals jij naar aandacht en verbinding. Daar zijn we mensen voor en we hebben allemaal recht op échte aandacht.


Volg me ook op Insta en Facebook en meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van hoe ik ouders help om échte aandacht te hebben voor zichzelf en hun kind. In mijn verhalen laat ik zien hoe ik binnen mijn gezin genoeg tijd en ruimte probeer te maken voor wat ik belangrijk vind.