Wat heb je nodig als kind? Ruimte!

Uit eigen ervaring weet ik dat ‘zorgeloos’ kind zijn niet vanzelfsprekend is. Grote-mensen problemen, een moeilijke klas of een drukke agenda is voor veel kinderen realiteit.

Wat heb je nodig als kind? Ruimte! om vrij te spelen, een plekje even op adem te komen, waar je je veilig en ontspannen voelt. Dit is de basis voor ieder kind. Zo belangrijk, want pas dan kunnen kinderen écht groeien en zelfvertrouwen ontwikkelen.

Als kinderen genoeg eigen ruimte hebben om zich veilig en ontspannen te voelen, dan kunnen ze vanuit daar met plezier zelf de wereld ontdekken, ideeën vormen, onderzoeken wat hun dromen zijn en waar ze energie van krijgen. Ook moeten we ze de ruimte geven om zelf te worstelen met tegenslagen. Om van problemen uitdagingen te maken en zelf tot oplossingen te komen.

Zodat ze hun eigen avonturen beleven met mooie herinneringen die ze sterk en trots maakt.

Aan ons volwassenen dus de taak om ze die ruimte te geven. Maar het niet is makkelijk om te bedenken welke ruimte ons kind écht nodig heeft, want ieder kind heeft zijn eigen verhaal. Maar met kleine acties kun je al iets doen je zult dan merken…  het zal jou ook meer ruimte geven om te spelen én te signaleren waar je jouw kind kunt ondersteunen.

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*