boekenreeks • 50-dingen-in-de-natuur

Datum:18 mei 2017 Categorie:, ,

Hét boek met 50 dingen in jouw dorp, stad of streek!

Dit wil jij toch ook: een boek om kinderen in jouw dorp, stad of streek te prikkelen meer in en met de natuur te gaan spelen!? Kijk ook op: www.50-dingen.nl

De boeken van 50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebbenm-voor-je-twaalfde zijn lokaal en dus uniek. Het laat kinderen de bijzondere plekken in hun dorp, stad of streek zien.

En stel je voor dat alle kinderen die in groep 3 zitten gratis dit boek uitgedeeld krijgen op school!? In groep 3 nemen kinderen een grote stap naar nog meer zelfstandigheid, gaan ze op eigen houtje de wereld om zich heen ontdekken. Dus hoe gaaf is het dan om met jou  eigen boek op pad te gaan? Dat gun je toch alle kinderen?

Maar 50-dingen in de natuur… Waarom is dat spelen in en met de natuur nou zo belangrijk? Spelen in de natuur prikkelt je fantasie. In de natuur ontdek je altijd nieuwe dingen wat een trots en goed gevoel geeft. Dit is weer van invloed op het zelfvertrouwen.

De boeken zijn zo ontworpen dat je niet hoeft te kunnen lezen. Er is ruimte om een herinnering te maken aan wat je hebt beleefd. Met de kaart die in het boek zit en met een beetje hulp van jouw ouders kun je op pad gaan.

Het zijn 50 dingen, dus natuurlijk wil ieder kind die allemaal doen! Ze kunnen dat bijhouden door hoekjes af te knippen nadat ze iets hebt gedaan en die achterin te plakken.

Maak samen met ons een 50-dingenboek!
Jenny (stichting Buitenmakelaar – concept) en ik (Jessicaas ontwerp – illustraties en vormgeving) hebben al veel voorwerk voor je gedaan. Voor alle fases, van het samenstellen tot aan het verspreiden van het boek hebben we draaiboeken. Je hoeft (samen met een werkgroepje) alleen maar te bedenken wat jullie stad, dorp of streek zo uniek maakt en welke activiteiten daarbij horen. Je zult zien dat er al een heleboel activiteiten in ons archief staan die je kunt gebruiken. Door hier eigen activiteiten aan toe te voegen ontstaat een eigen uniek 50-dingenboek.

Wil je meer weten? Kijk dan op: www.50-dingen.nl

Ik hoor je graag!

p.s. Tot nu toe hebben we al voor 9 streken een 50-dingenboek gemaakt en er zijn er 5 in ontwikkeling!

Wil je mijn volgende blog niet missen?Schrijf je dan hier in voor mijn updates